mengapa kemenyan digunakan semasa ada kematian..Apa perspektif Islam mengenai penggunaannya..?kehidupan kita..

Dalam ajaran Islam tidak wujud langsung amalan membakar kemenyan ataupunsetanggi semasa kenduri arwah.Ia adalah khurafat yang wajib dijauhi dalam

Soal Jawab Agama Berkaitan/ Related post or question:

  1. salam…seringkali kita terbaca mengenai terapi aura, reiki, kuasa minda bawah sedar, color vibration therapy dan sebagainya…saya ingin tahu penggunaan method ini dari perspektif Islam itu sendiri…ini kerana kebanyakan individu memilih kaedah2 ini atas sebab2 perubatan, mungkin sebagai rawatan alternatif…terima kasih

  2. A.kum..Saya nak bertanya..apakah hukumnya berkhatan untuk kaum wanita..Sebab saya ada terbaca keratan surat khabar yang menyatakan mufti kerajaan Mesir mempertahankan bahawa haram hukumnya bagi kaum wanita berkhatan..sejauh manakah kebenaran yang dipertahankan oleh mufti kerajaan Mesir tersebut..2.Bagaimanakah cara memotong kuku dalam sunnah Rasulullah SAW..3.Dalam berkenduri arwah..adakah wujud seperti kenduri 7,40 hinggalah ke 100….4.Apakah hukumnya memakai kemenyan ataupun setanggih semasa kenduri arwah ..Sekian dan wassalam..

  3. apa pandangan Jakim mengenai membaca talkin dan mengaji di tanah perkuburan semasa ada kematian semasa menziarah tanah perkuburan.Saya melihat di negara negara arab tidak berlaku.

  4. KENAPAKAH ORANG LELAKI ISLAM DIBENARKAN BERKAHWIN EMPAT DAN MENGAPA PEREMPUAN TIDAK BOLEH BERKAHWIN LEBIH DARIPADA SATU?

  5. gejala rasuah dari perspektif islam dan hukumannya.