Dimana saya boleh belajar cara2 yg betul utk solat sunat contohnya Solat Tahajud/ Hajat/ Tasbih dsb?

Panel mengucapkan tahniah kepada saudari yang berminat untuk mempelajariserta melaksanakn solat-solat sunat di samping mengutamakan serta tidakmengabaikan solat-solat wajib. Justeru saudari boleh mempelajari cara-caramelaksanakan solat sunat tersebut melalui guru-guru yang mursyid sertadiiktiraf oleh Pihak Berkuasa Agama samada melalui ustaz atau ustazah atauImam-Imam di masjid berhampiran tempat tinggal saudari.

Soal Jawab Agama Berkaitan/ Related post or question:

  1. 1. Adakah setiap sembahyang sunat boleh berjemaah, jika boleh setiap niat perlu menyebut makmuman.2. Sekiranya boleh berjemaah adakah perlu imam membaca kuat agar makmum mendengar setiap pergerakan sebagai contoh solat sunat tasbih, hajat.

  2. assalamualaikumsaya ingin tahu tentang solat sunat nafil dan bilakah solat tersebut dilakukan dan bagaimana untuk melafaz niat solat tersebut sekian terima kasih?Sahaja aku solat sunat Duha 2 rakaat kerana Allah Ta?ala?7. Solat Sunat Tasbih.Elok dilakukan pada sepertiga malam.?Sahaja aku solat sunat Tasbih 2 rakaat kerana Allah Ta?ala?Dan terdapat lagi beberapa solat sunat yang lain. Untuk penjelasan dapatkan buku panduan solat sunat yang terdapat dipasaran.

  3. Assalamualaikum ustadz.. Boleh ke saya solat sunat isyak ba’diah setelah melakukan solat isyak dan sunat hajat secara berjemaah.Adakah saya perlu solat sunat isyak ba’diah terlebih dahulu sebelum sunat hajat?

  4. Assalamua’alaikum. Setelah mendirikan solat witir 3 raka’at berjamaah di masjid selepas solat sunat Tarawih, bolehkah kita mengerjakan solat-solat sunat sperti solat Tahajud di rumah? Perlukah kita mendirikan solat sunat witir lagi?

  5. RAKAN SAYA BERBANGSA ASING MEMELUK ISLAM.DIA MEMBACA BACAAN SOLAT BUKAN DIDALAM BAHASA ARAB (english).ADAKAH SAH SOLATNYA?