assalamualaikum……ustaz, apakah hukumnya saya menjilat biji kelentit isteri, bila hampir keluar maninya baru kami bersetubuh kerana cara itu dirinya akan kepuasan, suami tak dapat tahan lama.Isteri-isteri kamu adalah (seperti) tanah tempat bercucuk tanam mu itu

Wa’alaikumussalam wrt.Islam adalah agama yang menjaga adab dan kesopanan, termasuklah dalamperkara yang berkaitan hubungan kelamin.Ini selaras dengan firman Allah SWT dalam surah al-Baqarah ayat 223 yangbermaksud :bagaimana saja kamu kehendaki.Oleh yang demikian perbuatan menjilat kelentit isteri semasa persetubuhanadalah harus tetapi tidak digalakkan kerana ia bukan daripada adab-adabyang dianjurkan oleh Islam.

Soal Jawab Agama Berkaitan/ Related post or question:

  1. saya suka mencium kemaluan isteri saya sebelum bersetubuh. Kadang kadang menjilatnya. Apa hukum nya. Harap responIsteri-isteri kamu adalah (seperti) tanah tempat bercucuk tanam mu itu bagaimana saja kamu kehendaki.

  2. Assalamualaikum,Apakah hukumnya menjilat faraj atau kelentit isteri semasa persetubuhan?

  3. kalaulah hukum isteri menghisap kemaluan suami adalah makruh, bagaimana pula dengan suami yang menghisap kemaluan isteri untuk tujuan menaikkan nafsu ketika bersama?

  4. Suami say tidak berpendapatan tetp selama ini dan saya telah membantu meringankan beban dari segi pengurusan anak (kesihatan, sekolah etc.) dan juga pembayaran rumah, bil-bil makan minum dan sebagainya. Namun kini perniagaannya menampakkan hasil dan dia ingin berkahwin lagi. Saya bimbang bahawa businessnya mungkin tak kekal lama seperti sebelum2 ini. Haruskah saya memintanya melupakan hasratnya itu??Dan jika kamu takut tidak berlaku adil terhadap perempuan-perempuan yatimKemudian jika kamu bimbang tidak akan berlaku adil (di antara isteri-isteri kamu)maka (berkahwinlah dengan) seorang sahaja, atau memadailah dengan hambahambaperempuan yang kamu miliki. Itu adalah lebih dekat (untuk mencegah)supaya kamu tidak melakukan kezaliman ?.Bagi suami yang hendak berpoligami memerlukan kelulusan daripada mahkamah dan persetujuan daripada isteri pertama.

  5. apa hukumnya seorang isteri menghisap zakar suami lalu menelan air mani